Øko-info er Danmarks økologiske portal, med alt om økologi, miljø og bæredygtig udvikling.

Guide til det grønne Danmark - vejen til økologisk information!


Forside | Om Øko-info | Søgetips | For annoncører | Kom med i De Grønne Sider


Søg i ... efter ordet
  AKTUEL SØGNING
Organisationer i kategorien Uddannelse.
  VIS ORGANISATIONER
I kategorien...

(og) under emnet...

(og) i regionen ...

(og) i kommunen...

(og) med teksten...

Mine sider

Grønne organisationer - NGO'ere som offentlige - og private personer kan oprette og præsentere sig selv i databasen


 


Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring  
Kort 59 af 142. Tilbage | Forrige side | Næste side
Beskrivelse

Institut for Miljø, Teknologi og Samfund på Roskilde Universitetscenter har 'den produktionsbårede relation mellem natur og samfund' som kerne. Instituttet har en lang tradition for tværvidenskabelig, holistisk orienteret forskning og undervisning omkring miljø og produktion.

Aktiviteterne på instituttet er organiseret omkring fem områder:

Miljø, Innovation og Regulering
Energi og Miljø
Arbejdsliv og Bæredygtig Udvikling
Planlægning af Natur og Ressourcer

Miljøbiologi
Miljøbiologiens arbejdsområde
Næringsstofbelastning og kemisk forurening blev tidligere antaget at være begrænset til den natur, der er nabo til industri- og landbrugsområder. Man har imidlertid opdaget menneskeskabt forurening og påvirkning af økosystemer selv i verdens fjerneste egne. For eksempel kan forurening i selv meget lave koncentrationer have hormonlignende effekter, der påvirker forplantningsevnen og dermed arters fortsatte tilstedeværelse.

Miljøbiologi på RUC
Miljøbiologi uddanner de studerende til at kunne forstå og arbejde med mekanismerne bag effekterne af menneskets påvirkning af naturen. Det sker med et eksperimentelt udgangspunkt. Gennem studiet arbejdes der med biologiske processer, økologiske sammenhænge og toksikologiske problemer.

Studiets arbejdsredskaber er eksperimenter med anvendelse af kvantitative kemiske, biokemiske eller biologiske analysemetoder, deskriptive undersøgelser, statistisk dataanalyse, og tolkning ud fra en solid biologisk viden.

Modulkrav
Hvert semestermodul indeholder et teoretisk kursus og øvelser i laboratorieeksperimenter, samt et projektarbejde, der oftest er eksperimentelt. Derudover kommer de studerende på et feltkursus og kan vælge mellem forskellige tilvalgskurser. Endvidere har hvert modul en skriftlig eksamen i teoridelen og en mundtlig eksamen i projektet.

Bachelormodulet
Modul I: Økologi og Miljøkemi
Det teoretiske kursus giver en forståelse for populationsøkologi, biogeokemi og miljøkemi, mens det eksperimentelle kursus omfatter analytiske metoder i miljøbiologi og miljøkemi. I projektet anvendes analytiske metoder i undersøgelsen af et miljøbiologisk og/eller miljøkemisk problem.

Kandidatmodulerne:
Modul II: Toksikologi og komparativ fysiologi/energetik
Modulet omfatter et teoretisk kursus i fysiologi, central energiomsætning og biokemisk toksikologi, og et eksperimentelt kursus i biokemiske og toksikologiske analysemetoder. I projektet arbejdes der med et fysiologisk, miljøbiologisk og/eller biokemisk-toksikologisk problem. Derudover afholdes der et obligatorisk feltkursus i botanik og zoologi. Kurset varer 10 dage og giver kendskab til feltbiologiske arbejdsmetoder og forskellige danske biotoptyper.

Modul III: Akvatisk økologi og økotoksikologi
Det teoretiske kursus omhandler akvatisk økologi og økotoksikologi. På det eksperimentelle kursus anvendes avancerede økologiske og økotoksikologiske metoder. Projektet eller specialet omfatter en eksperimentel undersøgelse af et økologisk eller økotoksikologisk emne.


Fødevareproduktion og Forbrug

Instituttets medarbejdere beskæftiger sig med analyser og vurderinger af produktionens udvikling indenfor områderne arbejdsforhold, miljøforhold, teknologianvendelse og levevilkår.

Andre oplysninger

Findes i kategorierne:
Grønne uddannelsessteder

Emneord:
Undervisning / uddannelse

Fakta

Adresse
Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring
c/o:Studienævnet for Miljøstudier, Bygning 11.2, RUC
Universitetsvej 1, Box 260
4000  Roskilde

Kontaktperson
Kontaktperson
Birgitte Steen   Hansen

Telefon
46 74 20 00

Fax

46 74 30 41

E-mail

bsh@ruc.dk

Hjemmeside

www.ruc.dk/enspac