Øko-info er Danmarks økologiske portal, med alt om økologi, miljø og bæredygtig udvikling.

Guide til det grønne Danmark - vejen til økologisk information!


Forside | Om Øko-info | Søgetips | For annoncører | Kom med i De Grønne Sider


Søg i ... efter ordet
  AKTUEL SØGNING
Organisationer i kategorien Naturvejledere.
  VIS ORGANISATIONER
I kategorien...

(og) under emnet...

(og) i regionen ...

(og) i kommunen...

(og) med teksten...

Mine sider

Grønne organisationer - NGO'ere som offentlige - og private personer kan oprette og præsentere sig selv i databasen


 


Tips- og Lottomidler til Friluftslivet - Friluftsrådet  
Kort 14 af 256. Tilbage | Forrige side | Næste side
Beskrivelse

Friluftsprojekter her gives der bl.a. tilskud til materialer og udstyr til aktiviteter i naturen, dog ikke til personligt udstyr og driftsudgifter.

Naturlegepladser og parker omfatter materialer til naturlegepladser, aktivitetspladser og grønne områder, som øger bybefolkningens muligheder for friluftsaktiviteter i nærmiljøet. Der lægges vægt på graden af naturformidling og på beboernes aktive medvirken i etableringen.

Naturformidling drejer sig om materialer til oplysning om naturen.

Kulturmiljø støtter initiativer til aktiv brug og formidling af elementer fra kulturmiljøet, f.eks. håndværk, landskaber og bygninger. Restaurering støttes kun i forbindelse med anvendelse og formidling.

Kursusvirksomhed tilskud til kurser om friluftsliv og miljø for ledere og lærere, dog ikke til enkeltpersoners deltagelse i kurser.

Faste anlæg drejer sig om overnatningshytter, lejrpladser, skibe, naturskoler, informationscentre, friluftsgårde og vandrerhjem. Der gives ikke tilskud til almindelig vedligeholdelse, inventar eller driftsudgifter.

Forsknings- og udviklingsprojekter omfatter bl.a. støtte til undersøgelser med betydning for friluftslivets vilkår.

Naturvejledning løntilskud til naturvejledere ansat i organisationer og kommuner.

Driftstilskud gives til landsdækkende natur- og friluftsorganisationer.


Der gives ikke tilskud til: almindelige legepladser, kanoer, mountain-bikes, klatrevægge, rejser, tilbagevendende aktiviteter, vedligeholdelse, idrætsaktiviteter og - faciliteter eller klubhuse. Der gives heller ikke tilskud til aktiviteter, som allerede er gennemført.

Friluftsrådet ser gerne ansøgninger til: Projekter, som fremmer aktivt friluftsliv som middel til integration af flygtninge/indvandrere. Initiativer der øger bybefolkningens aktive friluftsliv i de bynære områder. Andre nye initiativer på friluftslivsområdet.


Tre ansøgningsfrister hvert år: 1. marts, 1. august og 1. november.


Løntilskud til naturvejledere kan kun søges 1. marts for det følgende kalenderår. Benyt ansøgningsskemaet bilagt fyldig projektbeskrivelse. Ansøgninger om tilskud til flugtskydningsbaner behandles kun i forbindelse med ansøgningsfristen 1. marts.


Ansøgninger om driftstilskud og vandrerhjem behandles kun i forbindelse med ansøgningsfristen 1. november. Vandrerhjem jagtforeninger skal søge via deres landsorganisation på særlige ansøgningsskemaer.


Sagsbehandlingen varer ca. 3 måneder fra ansøgningsfristen. En bevilling skal anvendes inden for 3 år fra bevillingsdatoen. Udbetaling finder normalt først sted, når projektet er afsluttet.


Hvordan? Der søges på ansøgningsskema, som kan rekvireres i Friluftsrådet via bestilling af publikationer, eller fås på biblioteket sammen med "Årsberetning for tips- og lottotilskud til friluftslivet".


Andre oplysninger

Findes i kategorierne:
Natur-organisationer | Fonde / Støttemidler | Naturvejledere

Emneord:
Natur

Fakta

Adresse
Tips- og Lottomidler til Friluftslivet - Friluftsrådet
c/o:Friluftsrådet
Scandiagade 13
2450  København SV

Telefon
33 79 00 79

Fax

33 79 01 79

E-mail

tips@friluftsraadet.dk

Hjemmeside

www.friluftsraadet.dk/tips_lotto/tips_lotto_frame.htm