Syv foreninger for økologiske landmænd og forbrugere har på en fælles generalforsamling i Århus i weekenden fusioneret til Økologisk Landsforening. Dermed er der én stærk forening, der går i spidsen for den økologiske udvikling.
Den nye forening vil sikre, at de økologiske producenter og forbrugere fortsat er drivkraften i økologiens udvikling hen mod målsætningerne om mere natur, renere miljø og bedre dyrevelfærd i forbindelse med fremstilling af sunde fødevarer.
- Ved at gå sammen på tværs af produktionsgrene og samle landmænd og forbrugere i en enkelt organisation står vi stærkere overfor de statslige og kommercielle interesser, der også skal medvirke til udviklingen.
- Det er en forening med høje ambitioner. Selv om Danmark har verdensrekord i den økologiske andel af det samlede fødevaremarked, så har vi fortsat stort potentiale for større afsætning. Og selv om vi indenfor økologien er kommet langt hen mod vore målsætninger, så skal vi fortsat arbejde for at udvikle den produktion, der er optimal for miljø, dyr og mennesker, siger Økologisk Landsforenings første formand, Knud Erik Sørensen.
Han er landmand med malkekøer og høns i Villerslev i Thy og var formand for en af fusionspartnerne, Landsforeningen Økologisk Jordbrug.
De andre organisationer bag den nye forening er Økologisk Landscenter og fem brancheforeninger for økologisk produktion af mælk, kød, æg og fjerkræ, planteavl samt frugt, bær og grøntsager.
Allerede i dag er der en del firmaer blandt medlemmerne. Desuden har de økologiske virksomheders forening Øgruppen truffet en principbeslutning om at tilslutte sig Økologisk Landsforening om et halvt år, når en del vedtægtsmæssige spørgsmål er afklarede.
Findes i kategorierne: Miljøorganisationer - nationale | Forbruger- / interesse-organisationer | Brancheforeninger
Emneord: Landbrug | Fødevarer | Politik | Planlægning / strukturudvikling
I Det Grønne Bibliotek:
Kurser / Uddannelser: |