Som den første dagligvarevirksomhed i Danmark giver Coop nu forbrugerne gode råd om, hvordan de kan tage hensyn til klimaet i deres valg af fødevarer. Folderen kan fås i Kvickly xtra, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og LokalBrugsen.
Klima og sundhed går ofte hånd i hånd, når vi køber mad. Vores opgørelse viser nemlig, at mere frugt og grønt og mindre kød giver et bedre klima, siger klimamedarbejder, Jacob Sørensen, Informationscenter for Miljø & Sundhed.
"Klima på menuen" indeholder dels en oversigt over, hvor meget enkelte mængder af fødevarer påvirker klimaet og dels disse tre råd:
* Spis rigeligt med frugt og grønt - og mindre kød og mælkeprodukter
* Køb mere lokalt og sæsonens frugt og grønt
* Undgå at smide mad ud - tilbered kun den mængde, du har brug for
Folderen er lavet på baggrund af de to afsenderes partnerskab i miljøministeriets klimakampagne "1 ton mindre" og kan downloades på www.coop.dk og www.miljoeogsundhed.dk
Yderligere information:
Miljøchef, Katrine Milman, Coop Danmark, tlf. 43 86 34 50
Klimamedarbejder, Jacob Sørensen, Informationscenter for Miljø & Sundhed, tlf. 77 41 77 73
Findes i kategorierne: Hæfte, pjece, folder
Emneord: Sundhed / helse | Fødevarer | Forbrug | Klima | Bæredygtig udvikling | Miljø
I De grønne sider:
|