Øko-info er Danmarks økologiske portal, med alt om økologi, miljø og bæredygtig udvikling.

Guide til det grønne Danmark - vejen til økologisk information!


Forside | Om Øko-info | Søgetips | For annoncører | Kom med i De Grønne Sider


Søg i ... efter ordet
  AKTUEL SØGNING
Publikationer tilknyttet organisationen Mellemfolkeligt Samvirke - MS.
  VIS PUBLIKATIONER
I kategorien...

(og) under emnet...

(og) med teksten...

Mine sider

Grønne organisationer - NGO'ere som offentlige - og private personer kan oprette og præsentere sig selv i databasen



Verdens tilstand 2004   
Kort 3 af 32. Tilbage | Forrige side | Næste side
Beskrivelse

Med ny teknologi er det muligt at kombinere vækst og bæredygtighed. Men det forudsætter, at politikerne griber ind via EU-lovgivning og fremmer hensigtsmæssig adfærd. Det fremgår af bogen med titlen “Verdens tilstand 2004” fra Mellemfolkeligt Samvirke, og med forord af bestyrelsesformand i Grundfos, Niels Due Jensen, og tidligere direktør i Miljøstyrelsen, Steen Gade.

“Tidligere lå balancen mellem vækst og bæredygtighed et andet sted end i dag. For nogle var det endog et spørgsmål om enten eller. Med ny teknologi er det muligt at kombinere vækst og bæredygtighed. Men det forudsætter, at politikerne griber ind via EU-lovgivning og fremmer hensigtsmæssig adfærd. Både ved at bruge afgifter og støtte adfærdsændringer – eksempelvis ved energimærkning af produkter,” udtaler bestyrelsesformand i Grundfos, Niels Due Jensen, og tidligere direktør i Miljøstyrelsen, Steen Gade i anledning af udgivelsen af bogen “Verdens tilstand 2004” – den danske udgave af Worldwatch Institutes årbog “State of the World”, som de har skrevet hver sit forord til.

“Verdens tilstand 2004” rummer en oversigt over det seneste års væsentlige tilbage- og fremskridt på miljøområdet samt grundige kapitler – med gode eksempler, tal, figurer og tabeller – om vand, energi, forbrugets politik og omdefinering af det gode liv. Bogen stiller herigennem spørgsmålet, om et mindre forbrugsorienteret samfund er en mulighed – for dernæst at argumentere for, at det er en nødvendighed. Visionen er at skabe nye forbrugsmønstre, der på én og samme tid kan opfylde de basale behov for Jordens samlede befolkning og øge livskvaliteten blandt de, der allerede er forbrugere.

”Årbogen handler om det stærkt stigende globale forbrug (…) Heldigvis uden at forfalde til nostalgi og modstand mod, at andre dele af kloden stræber efter at få en højere levestandard,” skriver Steen Gade i sit forord.

Andre oplysninger

Findes i kategorierne:
Rapport

Emneord:
Teknologi | Bæredygtig udvikling

I De grønne sider:
Mellemfolkeligt Samvirke - MS
The Worldwatch Institute Norden - WIN

 


Fakta


ISBN / ISSN nummer
ISBN 87-7907-217-8

Forfatter
Worldwatch Institute og Mellemfolkeligt Samvirke

Sprog
Dansk

Udgiver
Worldwatch Institue og
Mellemfolkeligt Samvirke
Redaktør Lisa Klöcker

Tlf. 77 31 00 08

Udgivelsesår
2004

Udgivers mail
lk@ms.dk

Udgivers WWW
www.ms-dan.dk