Hovedbegrundelsen for at indføre økologisk mad bør være hensynet til miljøet og de fremtidige generationers muligheder for rent drikkevand.
Sådan lyder et af argumenterne i et indledende afsnit ‘Hvorfor økologi’ i en ny pjece med titlen ‘Vejen til økologisk mad – en guide til økologisk mad i institutioner’, som er udgivet af Agenda 21 Centeret i Frederikssund, der er et fælleskommunalt samarbejde mellem Frederikssund, Jægerspris, Skibby, Slangerup og Stenløse kommuner. Centeret har igennem flere år arbejdet med rådgivning om økologisk kost og guider i hæftet igennem en række centrale problemstillinger i forbindelse med en omlægning til et økologisk køkken. Der er også mulighed for at trække på allerede omlagte køkkeners erfaringer via en direkte telefonliste til de involverede køkkenledere.
Centeret har desuden etableret en hjemmeside, der giver argumenter, gode ideer og baggrundsviden om omlægning til økologisk kost - besøg sitet på: www.kostmedomtanke.dk
Pjecen kan bestilles gratis hos centerets kostkonsulent Gitte Svensson på tlf. 47 36 02 54 eller e-mail: gs@agenda21center.dk
Vejen til økologisk mad
Findes i kategorien: bogstof
Under emneord:
Fødevarer,
|